Au inceput inscrierile la Bacalaureat 2019! Elevii au la dispozitie o saptamana sa se inscrie. Calendar BAC

Inscrierile la prima sesiunea a examenului de Bacalaureat au inceput luni, 27 mai, si se vor incheia vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Elevii care vor sa sustina Bacul in aceasta sesiune trebuie sa se inscrie la examen.

Tot vineri, 31 mai, se incheie si cursurile pentru elevii de clasa a XII-a.
Calendarul examenului de Bacalaureat 2019:
Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2019 incepe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A).
Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua in data de 4 iunie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (5 – 6 iunie).
In zilele de 7, 10 si 11 iunie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in 12 – 13 iunie se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).
Prima proba scrisa – Limba si literatura romana – Ea) – va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura materna – Eb) – este programata marti, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima proba scrisa – cea la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – se va desfasura joi, 4 iulie.
Afisarea primelor rezultate este programata pentru data de 8 iulie (pana la ora 12.00). in aceeasi zi intre orele 12.00 si 16.00 se pot depune contestatii, care vor fi solutionate in perioada 9 – 12 iulie. Afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 13 iulie.
Calendar BAC 2019 sesiunea a doua
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are urmatoarea structura: 15 – 19 iulie, inscrierea candidatilor; 26 iulie – inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente; 21 august – Limba si literatura romana – proba Ea) – proba scrisa; 22 august – Limba si literatura materna – proba Eb) – proba scrisa; 23 august – proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisa.
Pe 26 august se va desfasura proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – proba scrisa, pe 27 si 28 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A, pe 29 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B, pe 30 august si 2 septembrie – evaluarea competentelor digitale – proba D.
In zilele de 2 – 3 septembrie se va face evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C, iar pe 3 septembrie vor fi afisate rezultatele la probele scrise (pana la ora 12,00) si depunerea contestatiilor (orele 12.00 – 16.00).
Rezultatele finale vor fi afisate pe 7 septembrie.
Sursa: portalinvatamant.ro