Cupa Școlii Gimnaziale Nr. 1 la șah

Astăzi, 27 martie 2019, a avut loc în Holul mare al Localului 2, „Cupa Școlii Gimnaziale Nr. 1 la șah”.
Concentrare, inteligență, strategie, victorie!

Șahul este cu siguranță unul dintre cele mai cunoscute jocuri din lume. Asta poate și datorită istoriei lui foarte îndelungate, dar și datorită stilului interactiv și posibilităților sale aproape infinite.

Majoritatea oamenilor știu în mod instinctiv că a învață jocul de șah poate crește creativitatea și imaginația în toate activitățile din viață. Dar mulți nu știu cum și de ce se întâmplă această.

Imaginația începe cu o idee creativă. Imaginația crește atunci când se realizează idei creative. Puțini oameni realizează cât de creativi sunt cu adevărat. Aflăm această cu fiecare copil care învață șah. Ei nu-și dăduseră seamă cât de inteligenți sunt!

Șahul crește încrederea. Dă claritate gândirii. Un tânăr jucător de șah are multe idei și învață să vadă căi creative și secvențe ale multor posibilități, care există pe tablă în fața lor. Cu fiecare mutare jucătorul realizează pe tablă de șah din ce în ce mai mult la planuri, decizii și strategii.

Copiii învață, indiferent dacă pierd sau câștigă o partidă. Combinația de idei creative și de gândire organizată dă șahului unicitate. Când un copil înțelege jocul de șah, el este în mod destul de natural atras către el. Fiecare copil are idei care-i aparțin. Toți copii vin cu diferite tipuri de planuri. Este foarte important să încurajăm imaginația la copii foarte devreme în viață!