PROIECTUL „Albinele Sunt Prietenii Noștri”

Proiectul ,,Albinele Sunt Prietenii Noștri”, este rezultatul cooperării dintre Ambasada Sloveniei la București și Ministerul Educației, Asociația Crescătorilor de Albine din România, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Asociația Pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici.

Proiectul este conceput și dezvoltat de Ambasada Republicii Slovenia în România și are ca scop conștientizarea importanței albinelor pentru mediu și umanitate în învățământul preuniversitar și dezvoltarea unei baze de cunoștințe despre importanța albinelor și protejarea acestora, prin activități educaționale digitale și clasice, în persoană.

Acesta este motivul pentru care eu, prof.Popa Violeta ca şi cadrul didactic al Şcolii Gimnaziale Nr.1 Rm. Sărat, împreună cu colectivul clasei a IV-a D, am  ales să participăm la acest proiect care se derulează în școlile românești, implicit şi în şcoala noastră. Scopul meu este acela de a construi o bază de cunoștințe și abilități timpurii și pentru a-i ajuta pe elevii clasei mele să înțeleagă mai bine natura și cum să relaționeze cu ea. Protejarea albinelor și a polenizatorilor, care este o problemă crucială pentru ecosistemele noastre, resursele alimentare și cultură, este mijlocul prin care se doreşte să angajăm tinerii să joace un rol activ în protejarea viitorului lor.

Prof.Popa Violeta