VIZITĂ LA MUZEUL „PRIMA ȘCOALĂ ROMÂNEASCĂ”

Una dintre activitățile interactive derulate în cadrul proiectului Erasmus +  „Education for Heritage, Heritage for Education” a fost vizita la Muzeul „Prima școală românească” din Brașov, organizată pe data de 17 aprilie 2019, la care au participat 19 membri ai proiectului, elevi din clasele a VI-a A și a V-a C și 2 cadre didactice.

Această vizită a fost deosebit de interesantă pentru elevi, deoarece aceștia au venit în contact cu patrimoniul istoric și cultural al muzeului prin numeroasele cărți și manuscrise vechi de sute de ani, păstrate în original.

De asemenea, au putut vedea o replică a unei tiparnițe folosite de diaconul Coresi pentru a tipări primele cărți în limba română.

Directorul instituției, prof. dr. Ionel Oltean, le-a redat elevilor atmosfera unei săli de clasă din trecut, așezându-i în băncuțe de acum 200 de ani, cu călimări și tăblițe specifice timpului și povestindu-le cum se învăța în urmă cu două secole.

La plecare, am închis această pagină de istorie și cultură românească cu gândul că „lăcașul care te învață, în primul rând, să fii om este școala”.